‘Dah tegur jangan merokok sebab ada baby di belakang, marah pula’

KUALA LUMPUR - Berang ditegur jangan merokok. seorang lelaki bertindak mencampak puntung rokoknya kepada lelaki yang menegurnya itu. Dalam kejadian di sebuah kedai di Bestari Solaris, Dutamas, semalam, Zukhairi Ahmad, cuba menegur lelaki terbabit agar berhenti merokok kerana ada pelanggan di belakangnya yang membawa anak kecil. Malangnya, lelaki terbabit tidak mengendahkan teguran itu, malah dengan biadab mencampakkan puntung rokoknya ke arahnya.   "Kawan hangpa ka ni? Kalau kau Read more --->

Wanita Korea Utara dibelasah kerana lari serta buat hubungan seks dengan lelaki China dan Korea Selatan

KOREA UTARA - Rakaman video pihak ejen keselamatan Republik Korea Utara membelasah seorang wanita yang didakwa telah melakukan hubungan seks bersama lelaki Cina dan Korea Selatan selepas melarikan dari negara itu, viral di media sosial. Rakaman video yang dibuat pada tahun 2012 itu menunjukkan, wanita terbabit dibelasah bertubi-tubi dan tidak berdaya melindungi dirinya kerana kedua-dua belah tangannya diikat di belakang.   Ejen berkenaan terdahulu sedang menyoal siasat wanita terbabit Read more --->

‘Tak salah nak beromantik suami isteri tetapi tak perlulah menunjuk’

KUALA LUMPUR - Viral gambar-gambar pasangan berposing angkat mengangkat bersempena raya di media sosial semalam mengundang kecaman netizen. Menurut netizen, gambar-gambar seumpama itu agak kurang sopan untuk dipaparkan pada khalayak umum dan pasangan yang terlibat sepatutnya berasa malu dan menyembunyikan apa yang tidak sepatutnya dilihat oleh orang awam.   Bagi Eman Panji, gambar-gambar itu kelak antaranya: Akan menimbulkan fitnah Berasa riak Mempamerkan kecantikan isteri Menaikkan Read more --->

Siasat punca kejadian [VIDEO]

AIRASIA sedang menjalankan siasatan bagi mencari punca kejadian pesawat D7237 dari Perth, Australia ke Kuala Lumpur yang terpaksa berpatah balik ke Lapangan Terbang Perth, semalam. Menerusi kenyataan dikeluarkan, siasatan itu dibuat bersama pembuat enjin Rolls-Royce malah, kerjasama penuh turut dilakukan bersama pihak berkuasa penerbangan tempatan. "Kami mahu menegaskan, Kumpulan AirAsia sentiasa mematuhi program penyenggaraan yang disediakan oleh pihak pengilang.   "Malah, kita Read more --->

‘Biarlah dia nak happykan diri dia’

Semalam laman hiburan, Roti Kaya, memuat naik video klip lagu nyanyian jutawan kosmetik, Dato' Seri Vida atau nama sebenar Hasmiza Othman, mengundang pelbagai reaksi netizen. Video klip berjudul Queen of Tonton, berdurasi satu minit itu telah ditonton 389,000 pengguna Facebook dan dikongsi 8,732 kali sejak dimuat naik 8 jam yang lalu.   "Hahaha, silap-silap boleh tercalon masuk anugerah juara lagu nanti. Maklumlah ada duit semua jadi," kata Ady Grecon. "Selepas tengok video ni, Read more --->

25 penumpang bot lemas selepas gagal pakai jaket keselamatan

COLOMBIA - Sebuah bot yang membawa seramai 150 pelancong karam menyebabkan beberapa penumpangnya lemas selepas gagal menyelamatkan diri, lapor Daily Mail. Menurut saksi, sekurang-kurangnya 25 orang yang lemas selepas mereka gagal memakai jaket keselamatan. Sementara itu, pihak polis pula mengesahkan hanya tiga orang yang lemas, manakala 30 lagi penumpang masih hilang dan belum dapat dikesan.   Dalam video tersebut, para penumpang bot berkenaan dilihat berebut-rebut naik ke bahagian Read more --->

Satu kampung takut

Cape Town: Penduduk sebuah kampung di Afrika Selatan kini dihantui perasaan takut selepas seekor kambing biri-biri melahirkan anak menyerupai manusia yang dianggap dihantar oleh syaitan. Hampir 4,000 penduduk kampung Lady Frere di Wilayah Timur percaya ilmu hitam dan hubungan seks dengan haiwan menjadi punca kelahiran makhluk aneh berkenaan.   Keadaan itu menyebabkan Jabatan Pembangunan Luar Bandar menghantar pakar selepas gambar anak kambing itu tular di media sosial. Seorang penduduk Read more --->

Belasah mangsa sampai mati, 4 tertuduh berdepan hukuman mati

ALOR SETAR, KEDAH - Empat individu yang membelasah seorang lelaki sampai mati kerana didakwa mencabul di kompleks beli-belah di Jalan Putra, bulan lalu, didakwa di Mahkamah Majistret Rabu lalu atas pertuduhan membunuh, lapor Harian Metro. Tertuduh, Farah Waheda Abu Bakar, 21, Mohd Shahrul Ikhwan Shahbani, 22, Hor Yong Wei, 23, dan Chee Woie Yong, 29, mengangguk faham sebaik kertas pertuduhan dibaca jurubahasa di hadapan Majistret Noor Farah Hazwani Osman.   Tiga tertuduh kelihatan tenang Read more --->

‘Inilah gambar muka saya semasa breakout, tapi dah pulih selepas jalani rawatan RM300’

Hi semua. Disebabkan ramai yang mesej saya lagi dan tanya macam mana muka saya boleh okay semula, jadi kali ini saya bagi anda semua tengok gambar-gambar semasa muka saya breakout. Dalam post ini, saya juga akan menjawab soalan-soalan yang anda selalu tanya. Jadi sila baca dan selepas ini jangan ada pula yang mesej tanya soalan-soalan yang sama. Rajinkan diri untuk baca perkongsian ini.   1. Buat treatment di mana?  Saya buat treatment dengan Doktor Meena di Klinik Doktor Fauzi, Read more --->