(VIDEO) “Nak Ikut Mama, Nak Ikut Mama”..Sabarlah Sayang Jangan Menangis..Mama Tak Boleh Nak Jaga Nadi..Mama Terpaksa Tunggu Hari Bicara Untuk Dapatkan Nadi Balik..Maafkan Mama..Mama Tak Nak Pisah Dengan Adik …Mama Terpaksa

Apabila berlaku keretakan atau kehancuran sesebuah institusi rumahtangga, anak-anaklah di antaranya yang menjadi perebutan dalam hak penjagaan. Hak terhadap penjagaan anak sering kali menjadi persoalan apabila perceraian timbul. Perlulah diingat bahawa dalam memberikan hak penjagaan ini, perkara yang paling penting ialah kepentingan dan kebajikan anak itu. Ada sesetengah pasangan beralah dan memberi hak penjagaan kepada ibu tetapi ada sesetengahnya berebut hingga terpaksa mahkamah yang menentukannya. Read more --->

VIDEO Kecoh Berebut Anak Di Hospital

Kecoh Di Hospital Sungai Buloh Sebentar Tadi. Sumber Mengatakan Seorang Bapa Ingin Mengambil Anaknya Dari Ibunya. Siap Bawa Bodyguard. Video berdurasi 1.33 minit yang menjadi tular di media sosial menyaksikan beberapa pengawal keselamatan hospital tersebut cuba untuk menenangkan keadaan. skip...     Namun keadaan bertukar tegang apabila kanak-kanak berkenaan dilarikan menggunakan sebuah kereta berwarna hitam. Malah, usaha pengawal keselamatan untuk mendapatkan kanak-kanak Read more --->

‘Terpaksa pukul isteri sebab takut mak dan ayah kata saya lebihkan isteri’

Salam admin. Saya tahu dalam laman ini ramai perempuan. Tetapi saya pun ada kisah juga. Isteri saya ada masalah sikit dengan mak, ayah dan kakak sulung saya. Saya jadi serba salah, ada yang kata saya pengecut, tak tahu mendidik isteri dan macam-macam lagi. Sebenarnya isteri saya itu sudah cukup baik. Banyak yang dia ajar saya tentang agama. Sebelum kahwin, saya sembahyang tidak menentu. Selepas berkahwin, syukur solat penuh sampai sekarang. Puasa-puasa saya pun isteri saya tegur suruh ganti, yang Read more --->

Ibu ditetak anak: Kepala cedera, jari hampir putus

GUA MUSANG - Seorang warga emas dari Kampung Lembaga, di sini, menerima lapan jahitan di kepala dan jari telunjuknya hampir putus apabila ditetak anak dengan parang secara tiba-tiba, petang semalam. Dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 1.30 petang, mangsa, Che Jah Hussin, 65, sedang berada di rumah dan bersantai bersama dua anak yang lain serta cucu dan jirannya. Menurut saksi yang juga anak mangsa, Nor Hazierah Awang, 26, ketika kejadian, dua abangnya berada di masjid menunaikan solat Read more --->

‘Adalah amat memalukan Astro amalkan polisi sebegini’ – Pengadu

Di bawah adalah aduan Puan Madhavi Rai yang tidak berpuas hati dengan kakitangan dan polisi syarikat penyiaran televisyen swasta, Astro, yang didakwanya bersifatkan perkauman sehingga tidak membenarkan beliau melanggan perkhidmatan Astro hanya kerana enggan memilih pembayaran secara auto debit. Aduan yang dimuat naik di Facebooknya jam 1.14 petang semalam, telah dikongsi lebih dari 600 kali yang mencetuskan pelbagai reaksi netizen. ADUAN   Selepas berpindah dari Kuala Lumpur, saya Read more --->

Cara Bagaimana Untuk ‘Claim’ Kembali Baki Wang Di Dalam Kad Touch N Go Sekiranya Kad Hilang

“Tadi beru jer top-up kad Touch N Go, bila nak guna dah hilang, mana perginya?”. Pernah alami situasi seperti di atas, yang mana dalam kekalutan, singgah di stesen minyak, untuk tambah nilai kad Touch N Go, tapi bila nak digunakan, tak tahu ada di mana. Cari punya cari tak jumpa juga. Nak dijadikan cerita, dah la tambah nilai banyak, takkan nak biarkan macam itu saja, nak beli kad baru memang lah boleh, tapi nilai dalam kad lama tu, nak biar macam tu sahaja?   Mestilah rugi kan? Sebenarnya, Read more --->

‘Sebab itu saya tak bagi orang cium anak saya’ – Bayi demam panas mendadak selepas dicium perokok

Kasihan melihat bayi Puan Rasfioera yang ditahan wad kerana demam panas yang suhu badannya naik mendadak. Tidak diketahui apa punca sebenar demam anaknya itu, namun apa yang dikongsikan beliau juga tidak menolak kemungkinan anaknya demam disebabkan 'perokok'. Semoga menjadi pengajaran buat ibu bapa di luar sana dan kita semua. Mohon bantu saya, sama-sama berdoa (Jumaat yang berkat).   Kembali cerialah sayangku. Rindunya mama nak, semoga cepat sembuh. Suhu badan naik mendadak dari Read more --->