‘Aku hampir pijak dan tikam anak sendiri dengan pen ketika dalam pantang’

Bismillahirahmanirahim Since ramai sangat tanya aku apa masalah selepas aku bersalin, sekarang aku nak share kisah suka duka aku. Dah lama aku nak share sebenarnya tapi masa tak mengizinkan. Sebelum tu aku nak ucapkan happy birthday kepada my sonshine Muhammad Akif Ziqri. Semoga menjadi anak yang soleh dan taat kepada Allah s.w.t. Amin. Mama papa sayang akif sangat-sangat.   Pernah dengar 'Post partum depression' atau 'meroyan' dalam erti kata lain ? Kalau tak tahu, boleh google Read more --->

Kejam! Mayat Bayi Berusia Enam Hari Ditemui Dalam Perigi, Ibu Bapa Bayi Tersebut Ditahan Pihak Polis

Sedih sungguh dengan perlakuan manusia sekarang ini. Seorang bayi lelaki yang berusia enam hari ditemui mati dalam sebuah perigi sedalam 20 kaki disyaki dibunuh oleh ahli keluarga sendiri di Kampung On Lok, Batang Melaka. Mayat bayi tersebut ditemui oleh orang awam dalam keadaan yang masih sempurna fizikal dan berbalut kain lampin. Mayat bayi tersebut berjaya dikeluarkan hasil bantuan dari anggotan Bomba dan Penyelamat Jasin Bistari kira-kira 10.30 malam tadi. Bapa mangsa pada mulanya membuat Read more --->

VIDEO ‘Ni Mesti Main Telefon Ni’ – Rakaman Video Kereta Mercedes Langgar Kereta Peronda Polis Jadi Viral, Netizen Tuduh Pemandu Cuai

Kemalangan kereta memang tidak dapat dijangkakan dan kebanyakannya berpunca dari kecuaian pemandu sendiri. Tetapi, kemalangan baru-baru ini menjadi viral di media sosial kerana ianya melibatkan sebuah kereta awam yang melanggar sebuah kereta peronda polis. Dalam satu status yang dimuat naik melalui Facebook, kejadian yang berlaku pada 3.30 petang di Jalan Loke Yew pada Jumaat lalu. Sebuah kereta jenis Mercedes telah melanggar belakang kereta peronda polis yang ketika itu sedang berhenti keranan Read more --->

‘Seluar Pengemis Lagi Elok’- Kerana Pakai Jeans Koyak, Instagram Nora Danish Dihujani Komen ‘Simpati’ Netizen

Tidak dinafikan lagi Nora makin cantik dan gorgeous selepas berkahwin ni. Nora juga antara artis tempatan yang berani tampil berpakaian trendy dan terkini. Bagi anda yang ikuti perkembangan Nora di Instagram, pasti anda akan bersetuju dengan kami. Tapi baru-baru ni, Nora telah memuat naik foto dia mengenakan ripped jeans (seluar jeans trend koyak). Ramai katakan jeans dipakai Nora itu pelik dan keterlaluan. Mungkin tu gaya paling terkini kot? Dikecam  followers kerana jeans ini   Semlalam Read more --->

Kumpulan serpihan Al-Qaeda kuasai Idlib, Syria

BEIRUT: Kumpulan serpihan Al-Qaeda mengukuhkan cengkaman di wilayah Idlib, Syria selepas beberapa kumpulan penentang berundur dari salah satu kawasan terakhir di luar kawalan rejim. Pada masa sama, 11 orang maut akibat letupan bom di bandar itu. Kumpulan Pemerhati Hak Asasi Manusia Syria (SOHR) di Britain berkata, sembilan daripada mereka adalah militan. Perkembangan terbaharu itu berlaku selepas kumpulan Hayat Tahrir al-Sham (HTS) yang dikawal bekas anggota Al-Qaeda bersetuju dengan gencatan Read more --->

VIDEO ‘Flash Mob’ kutip derma Tabung Pahlawan

LAPAN PULUH LIMA sukarelawan Kementerian Pertahanan (MINDEF) dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) melakukan tarian 'Flash Mob' sempena Kempen Tabung Pahlawan 2017 di Pintu Utama, Pusat Membeli Belah Pavilion, Kuala Lumpur, hari ini. Persembahan memukau serta adegan tarian selama tujuh minit itu berjaya menambat hati orang ramai yang menyaksikan persembahan diadakan di lokasi itu yang juga tumpuan orang ramai dan pelancong luar. Terdapat acara yang dijalankan secara spontan di mana seorang lelaki Read more --->

Tiga Yahudi, dua Palestin maut

KETEGANGAN di Baitulmaqdis semakin memuncak dengan lima lagi maut hari ini, termasuk tiga penduduk Yahudi yang mati ditikam seorang pemuda Palestin di rumah mereka. Menurut AFP, dua remaja Palestin juga terbunuh ketika bertempur dengan pasukan keselamatan Israel di Tebing Barat, dengan seorang ditembak tentera Zionis, seorang lagi terkena bom petrol yang mahu dilemparkannya. Menurut kenyataan Kementerian Kesihatan Palestin, Oday Nawajaa, 17, maut ditembak tentera Israel di al-Eizariya, Read more --->

Najib Umum 6 Insentif Untuk Peneroka Felda

PUTRAJAYA – Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan enam insentif untuk peneroka dan warga Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) antaranya dalam bentuk pelupusan hutang, bayaran insentif, kewujudan dana khas dan geran khas serta insentif perumahan. Berkongsi berita gembira tersebut dengan lebih 50,000 hadirin termasuk golongan peneroka yang tidak berganjak dalam keadaan hujan lebat di Dataran Putrajaya di sini, Najib mengumumkan bayaran insentif khas untuk kebajikan Read more --->

Rakamam CCTV pergaduhan mulut lalu seorang wanita bertindak menendang perut si ibu yg masih dalam pantang

seorang ibu yg masih dalam pantang dikasari oleh seorang wanita selepas ditegur membuat bising dihadapan rumah beliau. Tidur anak kecil yg terganggu dengan bunyi bising yg mereka hasilkan ternyata membuat si ibu berang dan keluar menasihati supaya beredar. Nasihat itu tidak diendahkan oleh mereka malah mencabar si ibu utk membuat bising lagi. Berlaku sedikit pergaduhan mulut lalu seorang wanita bertindak menendang perut si ibu.   Tindakan berani wanita itu mengakibatkan si ibu Read more --->

Rakaman Askar Israel Sepak Warga Palestin Sedang Tunai Solat Cetus Kemarahan Ramai

Satu rakaman yang merakamkan detik seorang lelaki yang sedang khusyuk di atas sejadah tiba-tiba disepak oleh seorang askar israel mencetuskan kemarahan orang ramai. Video yang berdurasi 45 saat itu juga menyaksikan pertempuran yang berlaku antara warga Palestin dan israel susulan tindakan biadap israel tidak membenarkan orang Islam yang berumur dibawah 50 tahun menunaikan solat di Masjid Al-Aqsa. Tindakan terbabit menyebabkan warga Palestin tidak berpuas hati dan melakukan demonstrasi bagi Read more --->